Kies ook voor beter leven!

Dat las ik op de voorkant van een supermarktfolder. Maar dat gaat niet over jouw leven. Oké, zijdelings. Op een andere manier.

Het vlees dat je met het keurmerk ‘Beter Leven’ koopt is van dieren die (wat) meer ruimte hebben gehad, meer licht, beter voer etc.. Voor meer informatie over het Beter-Leven-Keurmerk kun je hier kijken. Er zijn ook gradaties in beter leven, aangegeven met 1 of meer sterren.

Als mens kun je ook een beter leven krijgen, maar dat wist je vast al. Christenen geloven in het leven hier en nu, maar ook in een leven na de dood. Dat kun je krijgen als je in Jezus Christus gelooft: “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.” (Johannes 3:16-18 – klik hier voor de versie van de HSV).

In het laatste Bijbelboek kun je iets lezen over het nieuwe Jeruzalem: Openbaring 21 en 22:1-5. Maar er staat nog veel meer over het nieuwe leven in de Bijbel. Daar kom ik bij leven en welzijn 😉 nog wel een keer op terug. Ik denk dat het nieuwe leven beslist de moeite waard is…

Reageren kan via e-mail; zet er s.v.p. de titel van dit stukje bij.

6 december 2017: verwijzingen naar Bijbelteksten vervangen; geen NBV maar HSV (reden).

Laatste wijziging: 1 september 2019.
^
Homepage