Een voorspelling is uitgekomen

Jammer, heel erg jammer.

Wat ik min of meer aangekondigd heb in het stukje ‘Op internet verwijzen naar de Bijbel‘ is helaas uitgekomen. De Nieuwe BijbelVertaling is nu alleen nog maar via deBijbel.nl te bereiken, de oude site linkt nu door…

De consequentie is, dat je zonder account niet meer naar verzen kunt verwijzen, alleen naar hoofdstukken. Mèt account kun je wel naar verzen verwijzen, maar krijgt de ‘ontvanger’ te zien dat de link van jou komt. Opmerking 20 mei 2019: het lijkt erop dat men deze methode heeft losgelaten, want ik kon bijvoorbeeld linken naar 2 Koningen 3:19 voor een ander bericht – zònder dat ik na uitloggen, en de huidige pagina in een andere browser laden te zien kreeg van wie de link kwam (ik moest nog steeds wel inloggen en de versfuncties aanzetten om aan die link te komen); er is overigens niks over te vinden op de site van het NBG, maar ik verwacht eerlijk gezegd ook niet de dag te beleven dat het NBG mij excuses aanbiedt voor de minne behandeling (zie Op internet verwijzen naar de Bijbel).

Nòg een consequentie is, dat vrijwel alle hyperlinks naar de Nieuwe BijbelVertaling in de stukjes hieronder het niet goed meer doen; i.p.v. verzen krijg je een heel hoofdstuk te zien. Erg spijtig. Wellicht zie ik kans om e.e.a. nog eens aan te passen… Opmerking 19 mei 2019: inmiddels verwijs ik doorgaans naar de Herziene StatenVertaling.

Mocht je dit stukje ‘liken’, dan zal ik dat beschouwen als dat je het met mij eens bent dat het erg jammer is dat je nu niet meer op een simpele manier naar de NBV kunt verwijzen.

Reageren kan via e-mail; zet er s.v.p. de titel van dit stukje bij.

Laatste wijziging: 1 september 2019.
^
Homepage