Welkom

Welkom op mijn (René’s) site over Bijbel en geloof. Klik hier boven links op ‘Hoopstee’ voor mijn berichten.

Reageren?

Er staan sommige berichten op deze site waarin ik inga op (of tegen) andere artikelen, die je meestal ook wel op internet kunt vinden. Ik probeer in mijn reacties niet persoonlijk te worden, maar of dat altijd lukt? Als je vindt dat ik te persoonlijk word, en vindt dat ik dat moet weten, neem dan contact op. Wellicht kunnen zaken anders geformuleerd worden, zonder de strekking van een bericht aan te tasten.

Het Woord – dat zal men laten staan
en niets daarbij bedenken.

uit: Gereformeerd Kerkboek Gezang 142

Als je me zou willen overhalen delen van Gods Woord ‘weg te laten’ of er iets aan toe te voegen, bespaar jezelf dan de moeite, en reageer niet. Reageer ook niet als je dat ‘overhalen’ met dure woorden zou willen doen (b.v. met ‘nieuwe hermeneutiek’ o.i.d.).

Categorieën

Mijn berichten heb ik ingedeeld in categorieën; één van die categorieën is rode inkt‘. Hoe ik daaraan kom kun je hieronder lezen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed een grappig bedoeld verhaal de ronde. Het ging ongeveer zo.

Een man moet in Duitsland gaan werken voor de Arbeitseinsatz. Met zijn vrouw spreekt hij af dat alles wat hij met rode inkt schrijft beslist gelogen is. Op een gegeven moment krijgt de vrouw de eerste brief van haar man, die helemaal vol staat met allemaal geweldig positieve informatie. Maar in  het P.S. schrijft hij dat hij helaas nergens rode inkt heeft kunnen krijgen.

Over Bijbel en geloof