Welkom

Welkom op mijn (René’s) site over Bijbel en geloof.

Vanaf 20 november 2018 schrijft ook Jan de Vries af en toe een bericht op deze site.

Klik hier boven links op ‘Hoopstee’ voor onze berichten.

Reageren?

Er staan sommige berichten op deze site waarin één van ons ingaat op (of tegen) andere artikelen, die je meestal ook wel op internet kunt vinden. We proberen in onze reacties niet persoonlijk te worden, maar of dat altijd lukt? Als je vindt dat we te persoonlijk worden, en vindt dat we dat moeten weten, neem dan contact op. Wellicht kunnen zaken anders geformuleerd worden, zonder de strekking van een bericht aan te tasten.

Het Woord – dat zal men laten staan
en niets daarbij bedenken.

uit: Gereformeerd Kerkboek Gezang 142

Als je ons zou willen overhalen delen van Gods Woord ‘weg te laten’ of er iets aan toe te voegen, bespaar jezelf dan de moeite, en reageer niet. Reageer ook niet als je dat ‘overhalen’ met dure woorden zou willen doen (b.v. met ‘nieuwe hermeneutiek’ o.i.d.).

Categorieën

Onze berichten zijn ingedeeld in categorieën; één van die categorieën is rode inkt‘. Hoe ik (René) daaraan kom kun je hieronder lezen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed een grappig bedoeld verhaal de ronde. Het ging ongeveer zo.

Een man moet in Duitsland gaan werken voor de Arbeitseinsatz. Met zijn vrouw spreekt hij af dat alles wat hij met zwarte of blauwe inkt schrijft waar is, en alles wat hij met rode inkt schrijft beslist gelogen is. Op een gegeven moment krijgt de vrouw de eerste brief van haar man, geschreven met zwarte inkt, die helemaal vol staat met allemaal geweldig positieve informatie. Maar in  het P.S. schrijft hij dat hij helaas nergens rode inkt heeft kunnen krijgen.

Over Bijbel en geloof