Indecent proposal

Dat betekent zoiets als ‘onfatsoenlijk voorstel’, of ‘immoreel voorstel’. (Voor meer betekenissen van ‘indecent’, kijk hier.)

Ik zag de laatste tijd reclameborden staan voor een theatervoorstelling met deze titel. In 1993 is er een film met deze titel geweest; het verhaal staat in het kort op Wikipedia. Dat verhaal moet je dus niet lezen als je de film of de voorstelling beslist wilt gaan kijken en verrast wilt worden. En dit stukje kun je dan beter ook niet verder lezen.

Ga ik je nu aanraden naar de theatervoorstelling te gaan of de film eens te gaan kijken?

Wil je gaan kijken? Dat laat ik aan jou over. Ik geef alleen wat opmerkingen en vragen om over na te denken.

Lees eens Spreuken 6:32-35. Dat zit wel diep, hè? Zo kwaad als iemand kan worden als er ‘iets niet goedgaat’ in zijn relatie… In de film, en vast ook wel in de theatervoorstelling, gaat het anders: iemand biedt van tevoren al geld. Verandert er daardoor iets? Nou, het lijkt een beetje op wat David overkomt als zijn zoon Absalom in opstand is gekomen, zie 2 Samuel 16:20-22. David zèlf had niet zo openlijk overspel gepleegd, zie 2 Samuel 11. Maar dat hij dat gedaan had, was voor God een reden om het David zelf te laten overkomen, zie 2 Samuel 12:11-12.

Niet zelf doen, wel kijken? Lees eens 1 Tessalonicenzen 4:3-8.

Een tijd geleden heb ik ‘Geheimen van een succesvolle film of serie‘ geschreven; lees het eens door.

Mag je dan niks?! Dat ligt eraan hoe je het bekijkt, lees maar eens ‘Christenen… dat zijn toch die mensen die niks mogen?‘.

Laatste opmerking om over na te denken: Psalm 36:3.

En ik? Ik blijf wel dromen over Openbaring 2122:5.

Reageren kan via e-mail; zet er s.v.p. de titel van dit stukje bij.

11 december 2017: verwijzingen naar Bijbelteksten vervangen; geen NBV maar HSV (reden).

Laatste wijziging: 1 september 2019.
^
Homepage