pakje boter

Sommige mensen krijgen er spreekwoordelijk hun rijbewijs bij; een oud-collega van mij noemde zo iemand vaak een ‘boterletter’.

boterverpakking 1En over dat soort boterletters gaat het nu. Kijk maar eens naar de plaatjes. En het gaat me niet speciaal om deze fabrikant, want ik heb het bij meer merken gezien.boterverpakking 2

Zoals je op het tweede plaatje kunt zien kun je dit pakje braadboter per 40 gram verdelen. Maar hoever moet je het pakje openvouwen voordat dat kan?

Dan moet je naar plaatje 3 kijken. Het pakje moet hélemaal open, en dan moet je de flap waar de verdeling op staat terugvouwen.

boterverpakking 3Je zou toch verwachten dat men daar wat beter over had nagedacht.

En er is inderdaad een tijd geweest dat dat zo was. Nog niet zo lang geleden.

Toen werd het smeersel verpakt zoals je een cadeautje inpakt, en kon je zònder de flap met de getallen los te trekken een afgepast stuk boter afsnijden. Maar waarom is het dan veranderd? Misschien was er een goedkope aanbieding van een vouwmachine, toen de oude versleten was? Geen idee – met goede, verstandige wetenschap heeft het in ieder geval niets te maken… Voor de gebruiker die graag gebruik maakt van die getalletjes is het er niet klantvriendelijker / gemakkelijker op geworden.