Beerzer Bulten 2016 11 08

Tweekleurig blad van Amerikaanse eik Vandaag ben ik begonnen bij de ingang aan de Beerzerweg.

En alweer kwam ik iets tegen van de Amerikaanse eik; deze keer een blad dat heel mooi twee hoofdkleuren had. Misschien heeft er wel een tijdje iets bovenop gelegen. Maar op welke kant?

VliegenzwamEen vliegenzwam; bijna altijd fotogeniek, vind ik. En dit is een exemplaar waarop de witte stippen mooi verdeeld zijn. Eigenlijk vind ik vrijwel alle paddestoelen fotogeniek… Deze vliegenzwam zou ik overigens gemist hebben als ik deze keer m’n ‘vaste’ route gevolgd had. Een beetje zwerven is ook wel leuk; paden genoeg in dit gebied.

Varen op boom Zo tegen het einde van mijn wandeling zag ik deze varen, groeiend op een boom, in een oude ‘wond’. Ik had deze combinatie al vaker gezien, maar de varen staat er nu wel mooi bij.

Zo vaak fotografeer ik geen varens; deze heeft ‘geluk gehad’, omdat-ie op zo’n bijzondere plek groeit.