You just got framed

Aangezien dit stukje over html gaat, het ik het onder de categorie ’taal’ opgenomen. En ik heb voor ‘You just got framed’ als titel gekozen omdat ik het zo jammer vind dat in html frames ‘deprecated’ zijn.

Oude site SHTL met framesHiernaast zie je een plaatje van een site die ik vroeger beheerde. Als je erop klikt wordt het plaatje wel groter…

Het mooie van frames vond ik dat het menu goed bleef staan. Dat zie je in WordPress bijvoorbeeld niet. Scroll je naar beneden op een pagina of in een bericht… helaas, weg menu.

Eén van de nadelen die genoemd werd voor het gebruik van frames is dat je op een ‘binnenpagina’ terecht kon komen vanuit bijvoorbeeld een zoekmachine. Maar daar kon je met een klein scriptje wel iets aan doen, als ik me goed herinner.

Nog een voordeel, dat ik tot nu toe nog nergens ben tegengekomen: je kunt meteen naar de juiste pagina in een andere taal springen. Dus niet via de homepage. Daar moet je wel een beetje handig voor zijn, maar dat kun je leren. Ik heb het tenminste ooit geleerd. 😉

De ‘moderne’ scriptoplossingen vind ik maar matig: vaak zie je het menu dan over de pagina ‘springen’.

Frames..

Nostalgie. of zou ’t nog eens terugkomen?