Engbertsdijksvenen 2016 10 31

Toen ik op de recent vernieuwde parkeerplaats bij Kloosterhaar aankwam, op deze prachtige dag, 499 jaar na het begin van de Hervorming, stonden er een stuk of vier auto’s. Da’s best weinig, gezien het prachtige weer. Maar ja, sommige mensen moeten werken… Zonder werk zitten heeft ook goede kanten, en gelukkig heb ik daar oog voor. ­čśë

Parasolzwam van onderen Langs het pad naar het gebouw van Staatsbosbeheer stond deze parasolzwam. Van boven zag-ie er schitterend uit, maar zo is het plaatje ├│├│k mooi.

Een stukje verderop zag ik een bloeiende rode klaver. Denkend dat zo’n bloem een uitzondering is in deze tijd van het jaar, maakte ik er een foto van. Bloeiende rode klaverEven later zag ik nog tientallen rode klavers… Die heb ik dus maar niet gefotografeerd. De lucht zag er ook heel apart uit, met hele kleine wolkjes. Dat heb ik wel gefotografeerd, maar ik heb de indruk dat het als zo’n klein plaatje op een website niet zo tot z’n recht komt. Kijk af en toe zelf maar eens omhoog (Sammy).Paddestoelen in de zon
Links van het paadje parallel aan de provinciale weg, net voorbij de Dooze, zag ik deze paddestoelen staan genieten van de zon. Geen idee wat voor soort het is, maar het is een mooi gezicht.

Terug op de parkeerplaats stonden er nog maar twee auto’s. Mijn eigen bolide, en een onbetekenende turbo. Die laatste stond er al gauw alleen.